Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از یزد، رئیس بنیاد نهج‌البلاغه استان یزد بابیان اینکه جایگاه امام حسن (ع) به‌واسطه اینکه ایشان نوه اول پیامبر (ص) و در معرض توجه بیشتری بوده است گفت: جایگاه امام حسن (ع) جایگاه ویژه‌ای است و از همین رو در سیره پیامبر (ص) محبت و پیروی از امام حسن (ع) مایه عاقبت‌به‌خیری معرفی‌شده و آیات متعددی مثل آیات سوره دهر، آیات شریف مباهله و تطهیر مشمول وجود مبارک امام حسن (ع) نیز هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حجت‌الاسلام محمدرضا ابویی افزود: وجود نورانی امیرالمؤمنین (ع) نیز در نامه تربیتی خود در نهج‌البلاغه امام حسن (ع) را مورد خطاب قرار می‌دهد و این مسئله نشان‌دهنده جایگاه والای حضرت حسن بن علی (ع) در بین اهل‌بیت (ع) است.

حجت‌الاسلام ابویی فضای زندگانی امام حسن (ع) را فضایی خاص برشمرد و اظهار داشت: حضرت امام حسن (ع) چه در دوران پس از رحلت نبی اکرم (ص) که دوران مهجوریت اهل‌بیت (ع) به شمار می‌رود و چه در زمان خلافت حضرت علی (ع) مشاور ارشد پدر بود در جنگ‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای در فرماندهی لشکر امام علی (ع) داشت.

رئیس بنیاد نهج‌البلاغه استان یزد دوران امامت امام حسن (ع) را از جهت شیوه برخورد با دشمن و بهره‌مندی از هوشیاری و بصیرت بالا در این زمینه ممتاز برشمرد و ابراز داشت: ایشان درعین‌حالی که بااخلاق مداری در جامعه رفتار می‌کرد اما هرگز روی خوش به دشمنان نشان نداد و برخلاف آنچه به‌غلط تفسیر شده و امام حسن (ع) اهل مدارا با دشمن بیان می‌کند باید گفت ایشان چه در دوران پدر و چه در دوران امامت خود در کارزار با دشمنان نظیر خوارج و معاویه محور اصلی جنگ‌ها بوده و نقش تعیین‌کننده‌ای در سرنوشت آن‌ها داشته به‌گونه‌ای که شکست سپاه جمل با سرنگونی شتر نماد جنگ به دست امام حسن (ع) رقم خورد.

حجت‌الاسلام ابویی در ادامه خاطرنشان کرد: مکر، حیله و رفتارهای منافقانه معاویه از یکسو و بی‌بصیرتی و عدم همراهی بیعت‌کنندگان با امام حسن (ع) ازجمله خواص در بحث مواجهه نظامی با بنی‌امیه از سویی دیگر سبب شد ایشان بر سر دوراهی بسیار حساسی قرار بگیرد که باتدبیر آتش‌بس با معاویه هم اسلام را از خطر نابودی حفظ کند و هم‌خون شیعیان و همراهان خالص اهل‌بیت (ع) به هدر نرود.

وی اضافه کرد: امام حسن (ع) در این مواجهه ناجوانمردانه با این سیاست به دنبال اثبات یک مطب دیگری هم بود و آن برداشتن نقاب تزویر و ریا از چهره معاویه؛ بنابراین در حقیقت امام با این تدبیر به مردم زمان خود عدم پایبندی معاویه به تعهداتش و غیرقابل‌اعتماد بودن دشمن را ثابت کرد و صلح امام و سپردن زمام حکومت به دست معاویه؛ رسوایی بنی‌امیه را به نمایش گذاشت چرا معاویه پس از کسب قدرت رسماً اعلام کرد به تعهدات خود در صلح‌نامه پایبند نبوده و با اعلام سلطنت یزید این مسئله را به‌صورت عملی نشان داد.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: بنابراین صلح امام حسن (ع) نقشه شوم دشمنان در قلع و قمع شیعیان را بر باد داد چراکه با توجه به خیانت‌های بیعت‌کنندگان با امام حسن (ع) و بروز آثار ضعف در برابر دشمن اگر معاویه با حربه نظامی به پیروزی می‌رسید خون شیعیان را مباح می‌دانست و با از بین بردن شیعیان خط فکری اسلام ناب محمدی (ع) را برای همیشه از بین می‌برد و امام با این تصمیم هوشمندانه خون شیعه و اسلام ناب را حفظ کرد.

ابویی در پایان سیره امام حسن (ع) را سیره‌ای است عبرت‌آموز برای همه پیروان اهل‌بیت (ع) در همه اعصار و قرون تاریخ دانست و گفت: این حرکت امام درس عبرتی برای همه خواص و به تبعه آن متن و عوام جوامع اسلامی است که هرگز به دشمن اعتماد نکرده و با هوشیاری و بصیرت در حفظ عزت و هویت دینی جامعه اسلامی تلاش کنند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۷۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی دسته عزای شهادت امام صادق (ع) با حضور آیت‌الله‌ وحید خراسانی در قم

 جمع کثیری از عاشقان و دل‌سوختگان خاندان عصمت و طهارت (ع) با اجتماع در فاطمیه صاحب الزمان (عج) قم، در سوگ ششمین پیشوای شیعیان اشک ماتم ریختند.

سوگواران صادق آل محمد (ص) با حمل بیرق‌های مزین به نام اهل بیت، در حالی‌که بر سر و سینه می‌زدند، برای عرض تسلیت به سمت بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه (س) حرکت کردند.

آیت‌الله وحید خراسانی از مراجع تقلید نیز در میانه مسیر حرکت عزاداران، با آنان همراه شد.

یکی از استادان حوزه علمیه قم در این آیین، تربیت عالمان و فقیهان صاحب نام را از شاخص‌های دوران امامت امام صادق توصیف کرد و بیان داشت: ایمان و تقوای جوانان وقتی تقویت می‌شود که با عالمان عامل و پرهیزکار در ارتباط باشند.

حجت‌الاسلام سید رضا هاشمی با بیان دیگر ویژگی‌های دوره امامت این امام همام یادآور شد: پرونده شهادت حضرت زهرا (س) در این دوره مورد بازخوانی قرار گرفت.

وی تصریح کرد: ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار و عزاداری امام حسین (ع) نیز از ویژگی‌های دوران امامت امام صادق می‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • نداشتن بصیرت نسبت به دشمن، راه نفوذ او را باز می‌کند
  • دشمن تلاش دارد اعتماد مردم به نهادهای دینی را مخدوش کند
  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • همکاران ما در جنگ نرم دشمن آسیب می‌بینند و طعنه می‌خورند | نباید از چشم مردم مخفی و جهادشان مغفول بماند
  • فیزیک ثابت کرد که «دشمنِ دشمنِ شما واقعاً دوست شماست»
  • ضرورت معرفت‌شناسی دقیق از سیره سیاسی امام صادق (ع)
  • برپایی دسته عزای شهادت امام صادق (ع) با حضور آیت‌الله‌ وحید خراسانی در قم
  • دسته عزای شهادت امام صادق (ع) با حضور آیت‌الله خراسانی در قم برپا شد
  • نقش امام صادق(ع)در گسترش سیره تربیتی تشیع برای بیداری جهان