Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس علوم قرآنی گفت: امام حسن (ع) یکی از مظلوم ترین انسان ها در عالم بودند و مظلومیت ایشان در زمان زندگی، مبارزات و بعد از شهادت شان، در تاریخ ثبت شده است.

حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی رضایی کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، درباره زندگی امام دوم شیعیان گفت: امام حسن مجتبی(ع) زندگی پرفراز و نشیبی داشتند و در دوران زندگی مدتی در خدمت پیامبر اکرم(ص)، حضرت فاطمه زهرا(س) و امیر مومنان علی(ع) بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از شهادت سه معصوم گرانقدر امامت به امام حسن(ع) رسید و دوران امامت ایشان شروع شد.


وی دوران زندگی و امامت کریم اهل بیت(ع) را بسیار قابل بررسی خواند و اظهار کرد: افراد زیادی ادعای اسلام، دینداری، حمایت از اهل بیت و امام حسن مجتبی(ع) را داشتند اما به قدری منافقانه عمل کردند که امام دوم شیعیان و نمونه تقوا، فضیلت و معنویت به دلیل بد عمل کردن این عده، مجبور شدند با معاویه؛ صلح نامه بنویسند. برای یک امام چنین واقعه ای بسیار تلخ است به ویژه که می دانند معاویه، یاران و خانواده‌اش چگونه انسان‌هایی هستند. ولی برای این که اسلام باقی بماند و حفظ شود جز صلح چاره‌ای نمی بینند تا در تاریخ ثبت شود که هیچ گاه قاتلان، ظالمان و متجاوزان مثل معاویه حتی اگر صلح نامه هم امضا کنند به آن عمل نمی‌کنند.

این کارشناس علوم قرآنی افزود: در تاریخ از رنج‌های امام حسن مجتبی(ع) روایت های زیادی وجود دارد. از لشکریانی که بسیج کردند و به جنگ فرستادند تا فرماندهانی که در جبهه‌های جنگ چندین بار خود را به دشمن فروختند و لشکریان را رها کردند.

حجت الاسلام رضایی درباره شهادت حضرت امام مجتبی(ع) بیان کرد: مظلومیت امام دوم شیعیان به دوران زندگی و امامتشان محدود نشد و حتی شهادت ایشان نیز مظلومانه بود. همسر امام، ایشان را با زهری که توسط معاویه فرستاده شده بود به شهادت رساند. بنا بر روایات در نیمه شب بود که زهر به بدن امام اثر کرد و ایشان فردی را به دنبال خواهرشان حضرت زینب(س)، برادرانشان حضرت امام حسین(ع) و حضرت قمر بنی هاشم(ع) فرستادند. نقل شده است که ایشان فرمودند حالم خوب نیست و به خواهرشان فرمودند که تشت بیاورند، وقتی تشت آورده شد امام حسن مجتبی(ع) سر خود را به درون تشت برد و وقتی سر را بلند کرد، زهر در بدن او اثر کرد و به شهادت ‌رسید.

وی به مظلومیت امام حسن مجتبی (ع) بعد از شهادت اشاره کرد و توضیح داد: امام(ع) وصیت می کنند که مرا در کنار قبر پیامبر اکرم (ص) دفن کنید و چنان چه مخالفان اجازه ندادند، در قبرستان بقیع دفن کنید. در تاریخ آمده است که زمان دفن ایشان مخالفان پیکر ایشان را تیرباران کردند و همراهان امام بنا بر دستور ایشان برای آنکه که جنگی رخ ندهد و خونریزی نشود اقدامی نکردند.


این کارشناس علوم قرآنی خاطرنشان کرد: امام حسن (ع) یکی از مظلوم ترین انسان ها در عالم بودند و مظلومیت ایشان در زمان زندگی، مبارزات و بعد از شهادت در تاریخ ثبت شده است. امیدواریم خداوند به عظمت کریم اهل بیت و مظلومیت هایی که در تمام دوران زندگی و بعد از آن داشتند توفیق دهد که راه ایشان را در جهت حراست و حفاظت از دین و آیین الهی، دستورات قرآنی و شرع نبوی ادامه دهیم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۶۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی در «شمع محفل»

«شمع محفل» پنجمین دفتر از مجموعه «قله‌ها به آسمان نزدیکترند» به قلم محمدعلی عباسی اقدم است که به زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی اختصاص یافته است. این کتاب همزمان با برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، رونمایی می‌شود.

کتاب روایت سبک زندگی و تلاش‌های علمی و عملی عالم عامل و وارسته‌ای است که قریب چهل سال در عرصه سیاست حضور موثر و مفیدی داشت و در «بن بست» ها و بزنگاه‌های دشوار دوران مبارزه با رژیم پهلوی، نقش‌آفرینی و گره‌گشایی کرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تمام وقت و انرژی خود را در عرصه دشوار تعلیم و تربیت مصروف داشت که حیاتی‌ترین و مهمترین نیاز کشور را تربیت نیرو و در یک کلام «انسان سازی» می‌دانست.

«شمع محفل» روایت فرازهایی کوتاه از زندگی بلند عالم ناشناخته‌ای است که با برپایی جلسات تفسیر قرآن و اخلاق در مسجد جامع تهران در طول چهل سال متوالی، فصل نوینی در ترویج معارف الهی رقم زد. «شمع محفل» پنجمین دفتر از مجموعه «قله ها به آسمان نزدیکترند» از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی در ۲۹۶ صفحه چاپ و منتشر می‌شود. «اقیانوس آرام»، «آن مرد بی نهایت»، «کرشمه ماه» و «بهشتی در این حوالی» از دیگر کتاب‌های این مجموعه است.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری کتاب ایران

دیگر خبرها

  • «اخت الرضا» راهی شبکه نمایش خانگی شد
  • عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند
  • نخستین ربات تمام الکتریکی جهان رونمایی شد/ با توانایی حفظ سرعت ثابت
  • عزاداری شهادت امام صادق(ع) در حرم حضرت معصومه(س)
  • مراسم عزاداری شهادت حضرت امام صادق (ع) در بیت نماینده ولی فقیه در خوزستان
  • زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی در «شمع محفل»
  • علم الهدی: امامت سیاسی دشمن دارد/ امام فقط شاگردپرور و عالم نیست؛ اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است
  • برپایی دسته عزای شهادت امام صادق (ع) با حضور آیت‌الله‌ وحید خراسانی در قم
  • دسته عزای شهادت امام صادق (ع) با حضور آیت‌الله خراسانی در قم برپا شد
  • مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) در پیشوا برگزار شد