Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، چند هفته‌ای از آغاز دور جدید مذاکرات –پس از چند ماه توقف- می‌گذرد. بر اساس اخبار رسمی و غیررسمی مذاکرات، دو طرف همچنان در حال مطرح کردن ایده‌ها و انتظارات خود هستند و تلاش می‌کنند مواضع حداکثری خود رابه طرف مقابل تحمیل کنند. دیپلمات‌های ایرانی نیز لغو تحریم‌ها را به عنوان شرط اصلی احیای برجام مطرح کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان اما برخی ابهامات در خصوص مواضع چین و روسیه وجود دارد و گاهی اخباری مبنی بر کارشکنی این دو کشور –به ویژه روسیه- به گوش می‌رسد.

به منظور بررسی این امر و همچنین روشن شدم عوامل موثر بر درگیری روسیه با اوکراین، مصاحبه‌ای با «پیوتر کورتونوف» -کارشناس اندیشکده «شورای امور بین الملل روسیه»- انجام شد. از نظر وی، اگرچه وضعیت از زمان ریاست جمهوری ترامپ بسیار بهتر شده است، اما همچنان مسائل حل نشده‌ای بین دو طرف وجود دارد که مهمترین آن برداشتن قدم اول است. این کارشناس روس در خصوص مواضع کشورش نیز خاطر نشان می‌کند که موضع روسیه در قبال توافق هسته‌ای تغییری نکرده و این کشور همچنان از همان توافق اولیه ۲۰۱۵ حمایت می‌کند.

متن کامل این گفتگو بدین شرح است:

- اخیر ابهامات زیادی در برخی رسانه‌ها مبنی بر مواضع روسیه در خصوص گفتگوهای هسته‌ای مطرح می‌شود. به نظر شما موضع روسیه در این خصوص چیست؟

موضع روسیه در مورد مذاکرات هسته‌ای و به طور کلی برجام در سال‌های گذشته عمدتا بدون تغییر باقی مانده است. مسکو توافق را به همان صورت اولیه خود در سال ۲۰۱۵ به عنوان موازنه ایده‌آل در منافع طرف‌های مختلف می‌داند که تضمین کننده عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد و در عین حال محدودیت‌های بیش از حد بر حاکمیت این کشور تحمیل نکند. بنابراین، در مذاکراتی که در حال حاضر جریان دارد، روسیه همچنان به موافقت طرفین برای احیای برجام به شکل اصلی آن بدون هیچ‌گونه اصلاحیه یا الحاق مهمی تاکید دارد. تقاضاهای زیاده‌خواهانه از سوی هر دو طرف نه تنها توازن محدودیت‌های مذاکره شده بر اساس برجام را برهم بزند، بلکه به عنوان مانعی برای احیای این توافق عمل می‌کند.

- پیشرفت مذاکرات وین را چطور ارزیابی می‌کنید و از نظر شما امکان دستیابی به توافق وجود دارد؟

علیرغم اینکه مذاکرات وین همچنان به طور رسمی جریان دارد، اما در ماه‌های اخیر در بن‌بست مانده است. بن‌بست مذکور شبیه همان چیزی است که دو طرف در دوران دولت ترامپ تجربه کرده‌اند؛ هر یک از طرف مقابل می‌خواهند اولین قدم را بردارد، اما هیچ‌کدام حاضر نیستند اولین کسی باشند که هرگونه امتیاز جدی بدهد. هر چند که وضعیت قطعا از آن زمان بهتر شده و طرفین به جای سنگر بر سر میز مذاکره نشسته‌اند. با این حال، پیش بینی نتیجه مذاکرات دشوار است. همه طرف‌ها علاقمند به احیای برجام هستند، اما هنوز سؤالات زیادی باقی مانده که نپرداختن به آنها دستیابی به هرگونه توافقی را غیرممکن می‌کند. خیلی چیزها به انعطاف پذیری ایالات متحده بستگی دارد و این کشور باید به نحوی به تهران نشان دهد که واشنگتن ارزش معامله کردن را دارد و توافق جدید به راحتی توافق قبلی کنار نخواهد رفت.

- این روزها خبرها و تحلیل‌های زیادی در خصوص احتمال حمله روسیه به اوکراین منتشر می‌شود. آیا واقعا دولت روسیه قصد آغاز جنگ علیه اوکراین را دارد؟

من شخصا نمی‌دانم که روسیه از درگیری آشکار با اوکراین چه چیزی می‌تواند به دست آورد. این اولین بار نیست که شاهد درگیری بین واشنگتن و مسکو هستیم و باورش سخت است که این بار چیزی بیش از این باشد. روسیه علاقه زیادی به حفظ روابط مثبت با اتحادیه اروپا دارد که بدون شک هرگونه تجاوز به اوکراین آن را تضعیف خواهد کرد. استقرار نیروها را نباید چیزی جز راهی برای مسکو به منظور کسب امتیازات بیشتر از غرب در نظر گرفت. اقدام روسیه با فرض افزایش تنش‌ها در منطقه‌ای که در حال حاضر کاملا شکننده است، آسان‌تر است به نظر می‌رسد.

منبع: ایسکانیوز

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مذاکرات هسته ای واشنگتن ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۱۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود

رییس آژانس مرکزی اطلاعات(سیا) آمریکا در گفت‌وگویی به تکرار ادعاهایی درباره روابط دفاعی ایران و روسیه پرداخته و درباره سطح فعالیت‌های هسته‌ای ایران اظهارنظر کرد.

به گزارش ایسنا، "ویلیام برنز" رییس سیا با مطرح کردن ادعاهایی درباره همکاری دفاعی ایران و روسیه، گفت که شراکت روسیه و ایران در حال پیشروی "در مسیر بسیار خطرناکی" است.


پایگاه خبری بیزینس اینسایدر گزارش داد که برنز در گفت‌وگویی با شبکه سی‌بی‌اس مدعی شد، روسیه در ازای دریافت کمک‌های نظامی برای جنگ در اوکراین در حال ارائه ،کمک‌هایش به ایران در زمینه برنامه موشکی آن است.
روسیه از سوی اوکراین و متحدان غربی آن به استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین متهم شده است.
ایران این ادعا را رد کرده و گفته است که همکاری‌های نظامی آن با روسیه در چارچوب روابط دفاعی دوجانبه بوده و ارتباطی به جنگ اوکراین ندارد.
مقامات ایران همنین تاکید کرده‌اند، برخلاف متحدان غربی اوکراین که آشکارا به مداخله نظامی در این جنگ می‌پردازد، از هیچ یک از طرفین این جنگ حمایت نمی‌کند و آماده میانجیگری برای رسیدن به راهکاری برای حل‌وفصل سیاسی این مناقشه است.


با این حال، برنز مدعی است که ایران تسلیحاتی به روسیه داده که در جنگ اوکراین، از جمله علیه زیرساخت‌های غیرنظامی استفاده شده‌اند.


رییس سیا همچنین در ادامه مدعی شد که روسیه در حال بررسی عرضه هواپیماهای جنگنده به ایران نیز هست.


برنز در بخش دیگری از اظهاراتش درباره ایران گفت که برنامه هسته‌ای ایران بیش از پیش پیشرفته است.


او مدعی شد که برنامه هسته‌ای ایران "تا حدی پیشرفته است که اگر بخواهند پافراتر بگذارند، غنی‌سازی ۹۰ درصدی تنها چند هفته طول می‌کشد."
برنز با ادعای این که ایران پیشتر، در برنامه هسته‌ای خود اهداف نظامی را دنبال می‌کرد که در سال ۲۰۰۳ متوقف شد، گفت که فکر نمی‌کند ایران تلاش‌ها برای ساختن تسلیحات هسته‌ای را ازسرگرفته باشد.


ادعای برنز درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران در حالی مطرح می‌شود که مقامات ایران تاکید کرده‌اند تولید و بکارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد و برنامه هسته‌ای ایران تنها ماهیتی صلح‌آمیز را دنبال می‌کند.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیس سیا نگران روابط ایران و روسیه شد/ برنز به ایران اتهام زد
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • رئیس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • رییس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق